Как светлината да достигне до всички

каббалист Михаэль ЛайтманУстройството на света може да се изобрази като пирамида, в която има няколко пласта. Отгоре са хората с „точка в сърцето”. Такива хора е имало във всички времена и ги е привличало отдаването, защото в ”сърцето” им, тоест в желанието за наслаждение, има ”точка” – духовно желание. С помощта на тези две ”юзди” могат да напредват, използвайки обкръжението, за да притеглят към себе си силата на отдаване.

Във всички останали няма точка в сърцето, желанията им са насочени към обикновено самонаслаждение. Обаче след като се напълним със светлина, също така тя преминава към следващия пласт.

Тук има разни хора, в това число и учени, които по-бързо могат да приемат посланието за интегрален свят. От изследванията си разбират вече правотата ни и трябва да ги приемем като партньори. Знаещият човек вижда и разбира, че трябва да се поддържа интегрален подход, понеже Природата ни е поставила пред факт от който няма да избягаме. И подобни хора са хиляди: учени, икономисти, социолози, политолози и така нататък. С тях трябва да си сътрудничим по всякакъв начин.

Освен това, просто има ”силните на деня”- политици, магнати и други. На тях опосредствано трябва да им чукаме, докато ни отворят, с помощта на същите тези учени, които ще потвърдят стоящата пред света дилема: от една страна войната и фаталните ”размирици”, а от друга – обединение по необходимост. Така се появява още една аудитория, с която може да се разговаря – финансово-политическият елит, който има какво да губи.

По-нататък, при политиците и богаташите се появява нов проблем: започнаха да ги ненавиждат. Защото по улиците има криза, а те стоят на власт. Неотдавна още богатството предизвикваше уважително отношение, а сега предизвиква ненавист. Това явление скоро ще се обостри до бруталност и те ще почувстват тежкия му натиск.

И тук, заедно с учените можем да им предложим решение: понеже няма друг изход, трябва да се пристъпи към постепенни промени в обществото. Не правете никакви резки движения, само въвеждайте глобално възпитание. Днес то е насъщно необходимо.

Така се доближаваме до основния пласт на пирамидата – до народа, до масите, които трябва, както се казва, да се сложат на учебната скамейка, тоест да им се предостави система на обучение по законите на новия свят.

Може това да е просто да се направи. Защото за много кратки срокове безработицата ще удари тавана и икономиката ще се изправи, с изключение на механизмите, обезпечаващи базовите нужди. Сега много хора вече престават да харчат излишни пари. Огромен брой  няма да имат какво да правят и трябва да се отпратят да учат. За тях това също ще е работа. Човек, работещ в сферата на базовата необходимост, по нищо няма да се различава от този, който получава интегрално възпитание.

Постепенно ще се построи система: да допуснем, че половината от деня всички ще работят, а другата половина ще я посвещават на занятия, и изхождайки от това, ще се начислява заплата.

Така всяка пирамида ще постигне съответствие с изискванията на глобалната мрежа, в която светът се превръща.

От урок по статия ”Една заповед”, 07.10.2011

[57519]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed