Попитахте? – Отговарям… – 71

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос от английския блог: Намерих в блога въпрос: ”Къде е Исус Христос в кабала?”, на който вие сте отговорили: ”Него го няма”. Как така? Ако кабалата говори за физическа енергия, нима може да се отделя от оня, който я генерира? Това е все едно да се опиташ да караш кола без газ. Ако махнем педала на газта колата няма да работи.

Бог – е източник на всичко съществуващо. В книгата Битие е казано: ” Да бъде светлина!”. Нима светлината не е енергия? За какво му е потрябвало на Бога да отделя от себе си онова, което е създал? Защо кабала няма отношение към религията, та нали Бог е източника на цялата енергия, на всичко съществуващо на небесата, на земята и под земята?

Отговор: Вие говорите за Твореца или за човека, за онова което се разкрива или за това, в което хората вярват? Аз мисля, че това е въпрос на вярата, която няма никакво отношение към науката. Вие не питате физика, а къде във вашия ускорител се проявява божествената сила… Кабала говори само за това, което ни се разкрива на нас, хората, при развитие в нас на силите за отдаване и любов.

[57535]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed