Нека всички бъдем заедно

Мнение: (Хишам Каббани, суфиски шейх): Ние, съобществото и хората, обичащи света, трябва да се съберем и да обсъдим,  да намерим себе си, защото както, когато се делиш с мислите си от другите, можеш да узнаеш повече за себе си и тях, да откриеш заблужденията си с тяхна помощ, когато ти дават съвет, а те могат да открият своите заблуждения, когато на свой ред им даваш съвет. Това поддържа общата хармония.

Руми е казал така: ”Не зная кой съм аз: австриец или мюсюлманин, християнин или евреин, това или онова… аз съм всичко!” Нека се делим, да бъдем заедно, да се смесваме, да се претопяваме, да се обединяваме – за това, че бихме могли да дадем щастлив и мелодичен живот на човечеството.

Обиколих почти целия свят. Срещах се с президенти, политици, министри, премиер-министри, посланици, крале, принцове, принцеси, с всеки, с когото е възможно, и с най-обикновените хора. И разкрих това, което е казал пророкът Мохамед, мир на праха му: ”Всички хора са равни, както зъбците на гребена”.

Какво отличава краля от обикновения беден човек? Нищо. Един ден двамата ще умрат и ще бъдат погребани. Ако тях ги обединява взаимна любов, между тях възникват отношения, които поддържат добри качества, за да може единият да е като другия. Независимо от това  всичко изчезва, нищо друго не остава от хората!

Всички се движим в тази посока, в която Творецът иска, за да вървим. И ето защо Мухамед, мир на праха му, и всякакви други пророци, е  казал: ”Няма разлика между хората – те са равни, както са равни и зъбците на гребена”. Праведността не се брои! Всички се различават по нея и по чистосърдечието. Това е посланието ни за днешния ден. Днес говорят, че има взаимовръзка между всички – трябва да установяваме връзки, както е било преди в много религии и вярвания. Всеки е уникален, нека всеки бъде самият себе си, какъвто е, само да бъдем заедно, като букет цветя.

[57884]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: