Информационна връзка в цялата природа

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение (група биолози от Нанкинския университет в Китай, под ръководството на проф. Чжан Ченъю в списание Cell Research): Открит е обмен на генетична информация между растения и бозайници. С храната ние усвояваме не само хранителни вещества, но и информация.

Всички хора, растения, животни са части от една молекулна тъкан, в която съществува хоризонтален обмен на гени – предаване на генетична информация не на своето потомство. Гените на растенията могат да прекодират гените на бозайниците, в това число и гените на човека.

Откриването на растителни микро РНК в човешките тъкани е удивило биолозите. Тъй като чуждите растителни гени, попаднали с храната, трябва да се разрушат в процеса на смилане, на молекулярно разпадане и метаболизъм във вътрешните ни тъкани и течности, където властва човешката ДНК.

Както станало ясно, „растителните“ гени могат да препрограмират определени човешки гени, да изменят тяхната функция и по такъв начин да регулират физиологията на този, който ги е изял.

Формулата „ти си това, което ядеш“ придобива смисъл не само при обмен на вещества, но и при обмен на генетическа информация. Оказва се, че храната е звено в предаването на информация между всички части на природата.

Реплика: Няма нищо чудно в подобен род открития. Защото по начало разглеждаме природата като едно единно цяло, което се дели на части и нива само в нашите представи.

Подобно на това, че в природата няма физика, химия, биология, минералогия и пр… Има една природа и единствено ограничените ни възможности да я изучаваме цялата, такава каквато е, като единно цяло, ни принуждават да я делим на части, според възможностите на нашия анализ.

Но постепенно идваме до осъзнаване на целостта на нейната картина. И ето един от резултатите – всичко е взаимно свързано на ниво предаване на генетична информация между нивата на природата (както условно сме я делили).

[58451]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: