Балонът на егоизма: да не се пука, а да се отвее

Въпрос: Ще може ли всеки човек да продължи да се занимава със своите дела, превключвайки ги за общото благо? Или ни се налага да съкратим полето си на действие?

Отговор: Разбира се, няма да мине без съкращения. Защото кризата продължава и все повече хора ще попълнят редиците на безработните. Трябва да се внесе в системата обучение за новия свят и принципите на обединението, което иска Природата.

Нашата работа е посредством разпространение и възпитание да привлечем светлината, възвръщаща към Източника. И тогава, ако всичко мине по оптимален начин, светът меко, като на въздушни възглавници, ще се промени в сферата на заетостта– така че хората, услугите, на които не трябват за обезпечаване на базовите потребности, плавно да преминават към обучение. То и ще стане тяхна основна работа.

Техническото изпълнение сега не е толкова важно – светлината ще ни даде разум и чувства, тя ще направи всичко, тя сама ще направи разпределянето. Ние трябва само да я привлечем, предизвиквайки промени в себе си и в света, а от друга страна, да следваме външния натиск на силите на Природата. Така, постепенно, ще започнем да произвеждаме по-малко безполезни неща, по-малко да замърсяваме обкръжаващата среда, по-малко да си натрапваме един на друг ненужни услуги и ще излезем от старите рамки на производство. Промишленост, търговия, власт – всичко ще се „отвее“ до базовото ниво, до нормалните условия на живот за човешкия род.

А всички хора, с помощта на новата система на възпитание, ще пристъпят към обединението, в което ще започнем да разкриваме своята следваща, духовна степен – степента на човека. Защото в духовен смисъл, всички ние до сега се намираме на „животинската“ степен на развитие.

От урока по статията „Мир в света“, 23.10.2011

[58425]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed