20 признаци за икономически апокалипсис през 2012 година

Мнение: Ако сте си мислели, че 2011 беше лоша година за световната икономика, само почакайте да видите какво ще се случи през 2012. САЩ и Европа се справят с непредвидени проблеми с дълговете, финансовите борси изпадат в истерия, по целия свят се въвеждат строги програми, цените на нещата от първа необходимост се покачват.

Паника обхваща все повече хора. Много аналитици се страхуват, че сега може да се задава „идеална буря” и че действително може да вървим към икономически апокалипсис през 2012.

Да се надяваме, че това няма да се случи. Да се надяваме, че нашите лидери ще съумеят да предпазят световната икономика от пълен разпад. Но точно сега нещата не изглеждат добре. След период на относителна стабилност нещата отново започват да изглеждат объркани. Следващата голяма финансова паника буквално може да се случи всеки момент. За нещастие, ако наистина дойде икономически апокалипсис през 2012, не богатите ще страдат най-много. Най-много болка ще усетят бедните, неработещите, бездомните и гладните.

Ето и 20 признаци за икономически апокалипсис през 2012:

1. През 2008 видяхме много въстания по целия свят, поради повишаване цените на хранителните стоки, а сега световните цени на хранителните стоки се покачват отново. Световните цени на храната през Юли са били с 33% по-високи отколкото преди една година…

2. Показателния индекс на промишлените цени в САЩ се е увеличил със 7% за последните три поредни месеца…

3. Американският „показател на бедността” (безработица плюс инфлация) наскоро достигна рекорд за последните 30 г.

4. Счита се, че нивото на безработицата в тази страна няма да падне под 8% преди изборите през 2012.

5. Работните места продължават да се съкращават с тревожна скорост. През 1967 97% от хората с висше образование между 30- и 50-годишна възраст са имали работа. Днес са 76%.

6. Има всякакви индикатори, че растежът на икономиката в САЩ ще намалее дори повече. Например, предварителните поръчки за коледни играчки от Китай са значително по-малко тази година.

7. Скорошно проучване откри, че 9 от 10 американски работници не очакват заплатата им да се увеличава заедно с увеличаващите се цени на основните стоки, като храна и газ през следващата година.

8. Увереността на потребителите в Америка за 30 г. в момента е най-ниска.

9. Днес на купони за храна живеят рекордно число американци – 45.8 милиона. Невъобразимо е да се смята, че в най-голямата световна икономика може да има толкова много хора, които зависят от правителството за храна.

10. С разпада на икономиката и обществото се разпада. Тълпите придобиват все по-криминален характер.

11. Някои отчаяни американци вече крадат каквото им попадне. Например, според американския Кенел клуб, кражбите на кучета са се увеличили с 32% тази година.

12. Малкият бизнес в цяла Америка среща големи трудности да вземе заем в момента. Може би ако Федералните служби не плащаха на банките да не дават заеми, нещата щяха да са различни.

13. Американският национален дълг е като огромен каменен блок, който икономиката трябва непрекъснато да носи на гърба си, и той расте с милиони долари всеки ден. Сега дългът на федералното правителство е $14,592,242,215,641.90. Той се е увеличил близо с 4 трилиона от както Барак Обама встъпи във власт. Агенция S&P вече е понижила дълга на САЩ и може да има още понижения.

14. Напрежението между САЩ и Китай отново расте… САЩ и Китай притежават двете най-големи икономики в света, така всеки проблем между тях значи икономически проблем и за останалия свят.

15. Множеството щати и местни правителства в САЩ имат дългове. Много от тях трескаво съкращават работни места – от 2008 до 2012 г. ще бъдат съкратени 1 млн. работни места.

16. Американският долар продължава да отслабва. Това е повик да се създаде нова глобална валута, която да замести американския долар, като резервна валута на света.

17. Кризата на европейския суверенен дълг продължава да се влошава. Страни като Португалия, Италия и Гърция са на ръба на икономически апокалипсис. Всички финансови проблеми в Европа дори започват да афектират центъра на европейските народи… Има всякакви признаци, че европейската икономика запада и се отправя към рецесия…

18. Федералният резерв е толкова отчаян да създаде някаква стабилност на финансовата борса, че заяви, че вероятно ще задържи нивото на интересите около нула чак до средата на 2013 г. Той действа в „режим на паника” почти постоянно …

19. Централните банки по света изглежда, че определено се подготвят за нещо. Те са закупили повече злато през първата половина на 2011 г., отколкото през цялата 2010 г.

20. Често възприятието много влияе на реалността. Скорошно проучване откри, че 48% от американците вярват, че е възможно друга Голяма депресия да започне през следващите 12 месеца. Ако хората очакват да дойде депресия и спират да харчат пари, това всъщност увеличава шанса да дойде икономически крах.

Вече има много голямо количество икономически проблеми по улиците на Америка, но за нещастие изглежда, че нещата може дори да се влошат през 2012.

Някогашната голяма икономическа машина, която ни беше оставена от нашите прадеди, се разпада на парчета и сме затънали в дългове до шия. Последствията от лошите ни икономически решения вредят на някои от най-уязвимите членове на нашето общество.

Голяма част от досегашната средна класа американци сега живеят в колите си или спят на улицата…

Скоро дори повече американци ще се присъединят към тях.

[52526]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed