Стихията срещу нас!

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Америка бие рекордите по стихийни бедствия. Количеството стихийни бедствия стоварили се миналата година върху САЩ, излиза далеч извън приетите рамки. Цяла поредица от суши, торнадо, урагани, земетресения и снежни бури са отнели живота на около 700 американци и са нанесли щети в размер на 35 милиарди долара.

Америка не е преживявала никога досега такова нещо. Небивала жега, провокирала пожари и суша, а други щати са потопени от проливни дъждове и преливащи извън коритото си реки. Учените свързват това с глобалното затопляне и замърсяването на околната среда, които нарушиха естествените природни процеси.

Реплика: Досега природата не проявяваше противостоенето си на човешката природа, защото хората не бяха обединени в една интегрална глобална система. А когато тя е възникнала от отделните егоистични индивидуалисти и стана глобално интегрално зависима, то се прояви противостоенето ни, противоположността ни на единната природа – и това усещаме като криза.

Можем да го поправим само като изменим себе си – постепенно създавайки от себе си едно единно цяло, подобно на цялостната природа. Това означава изпълнение на библейските принципи „Възлюби ближния, както себе си“, съединяване на всички във взаимно поръчителство. В противен случай започващите египетски наказания не само че няма да спрат, а ще се усилят, докато не ни принудят към изменение, към подобие с природата.

[55304]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed