Трябва да създадем общество на вътрешна хармония

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Д. Медведев, президент на Русия): Проблемите с взаимоотношенията между различните етноси, между тези, които идват на работа в европейските държави, и коренното население са се обострили практически във всяка европейска страна. Тези проблеми съществуват и в Руската Федерация.

Повечето европейски политици са започнали да говорят за кризата на мултикултурализма, за това, че ценностите на мултикултурализма не са издържали проверката на времето. Русия е изключително сложна в етнически план държава, с голям брой народи и изповедания. И за нас въпросът за съществуването на различните народи – това не е въпросът за не тукашните, а въпрос за вътрешната хармония. Трябва да създадем общество на вътрешна хармония, където хората са толерантни един към друг и в същото време се отнасят с уважение към традициите, които съставят сърцевината на този или друг етнос.

Реплика: Русия, повече от другите страни, се намира в застрашително взривно състояние и за нея е необходимо обединение. А то се постига само с общодържавно възпитание, творение на Средствата за масова информация, на такова обкръжение, което би променило всеки относно неговата роля в обществото. По-рано това е искала управляващата партия, а днес – това е повик на природата – ето защо е необходимо за оцеляването!

[54244]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: