Трябва да се научим как ”да си поделим всичко”

каббалист Михаэль ЛайтманДнес Творецът ни поставя условие: ”Докато не се обедините, като един човек с едно сърце – нищо няма да получите! Така, че да усетите, че този начин на живот – не е живот … А аз ще поставя да ви управлява  и такъв жесток цар като Аман”.

Тоест, във всички действия, с които Той ни прави неравнопоставени, принуждавайки ни да се ненавиждаме един друг, да си завиждаме, да се обвиняваме – ние трябва да се поправим и да достигнем до пълно равенство. А след това, няма да броим колко всеки получава – до такава степен, че всеки ще усеща, че той нищо не получава, а останалите получават Безкрайността, и ще им се радва така, сякаш сам е получил безкрайно напълване.

Човек ще съществува само, за да види как всички получават напълване и се наслаждават изцяло, а той самият не притежава нищо и нищо не му трябва! Тогава ще стане подобен на Твореца – тъй като Той нищо не получава, а само отдава.

И днес ние виждаме как в света започват да се образуват такива течения и стъпки в тази посока. За първи път в наши дни се разкрива такова състояние, когато Творецът казва: ”Вие стигнахте до чертата и повече нищо няма да получите. С голям труд ще съществувате някакси, в условия на кризи и всякакви проблеми, докато не стигнете до извода, че равенството не означава ”просто да вземем – и да си го поделим”.

С това може да се започне, смятайки според членовете на семейството, всеки да има по равно – но всъщност,  трябва да достигнем до друг вид поправяне. Тъй като това е проста социалистическа уравниловка, която не отговаря на абсолютната справедливост.

А Творецът желае да достигнем такива състояния, когато, благодарение на своята любов към останалите, да си мислим как повече да ги напълним – за наша сметка. Тоест преди всичко, трябва да се погрижим за нашето поправяне – без него няма да получим напълване.

И всичките днешни икономически съвети и нови теории, без предшестващото ги поправяне, няма да могат с нищо да ни напълнят – напротив, те ще ни докарат до още по-голямо осъзнаване на злото и нашата неспособност да направим нещо. Затова ни остава  да разпространяваме, колкото се може по – нашироко, знанието за днешното състояние, както го обяснява науката кабала.

От урока по статия от вестник „Народ“, 07.09.2011

[53929]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: