Стремете се да разкриете съвършенството!

Въпрос от английския блог: Не считате ли, Вие и останалите кабалисти, че би било по-изгодно да се унищожи това човечество и да се създаде ново, по-добро, което да живее в хармония с природата? Така или иначе, този свят такъв, какъвто е, ще достигне до своя край чрез разруха и кръвопролития.

Възможно е Хитлер да е бил на правилния път за създаването на нов човек, но средствата за това са били очевидно нечовешки. Но кога разпадането на човешката цивилизация по пътя към една нова такава са били човешки?

Има ли въобще някаква надежда за този вид да оцелее, сблъсквайки се с природни бедствия, глад, финансова криза, умствени и физически заболявания, разбити взаимоотношения и множество проявления на маниакалния егоизъм, облечени под формата на „демокрация”? На Земята е същински ад и никой не прави ни най-малка стъпка да заобича останалите както себе си. Унищожаване на старото заради новото – това не е ли реалистична надежда за прехода към следващото ниво?

Отговор: Когато разкриете цялата карта на творението, ще откриете, че всичко е било създадено в съвършенство и за наше добро. А дотогава, непрекъснато се стремете да разкриете това!

[53594]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: