На пика на насищането

каббалист Михаэль ЛайтманКонгресът в Торонто. Урок №7

Никой от нас не е стигнал до кабала случайно. Всеки са го разбудили за да работи активно по разпространението в света, да прокарва единството. Получавайки от нас тази вест, хората ще я предават по-нататък. Не трябва да им обясняваме цялата система – достатъчно е това, което съответства на тяхното желание.

Хората трябва да възпитават децата – и ние им разкриваме как трябва да се провежда правилно, глобално възпитание, което изисква от нас съвременна общочовешка система. Ние разказваме как да се построи система на връзка между банките, търговските фирми, промишлените компании, правителството…

Всичко трябва да се измени, но на дадения етап не всички искат да знаят какво придобиваме благодарение на това на по-висшите степени, докосвайки се с висшата програма, с Висшата сила, разкривайки висшето измерение, живота, лежащ над материалното битие. В човека още не са съзрели подобни желания – и чувайки за това, той веднага ще ни съотнесе към групата на мистиците.

Хората трябва да поправят проблемите си тук, в този свят и затова трябва да се обръщаме към тях аналогично. Ние им обясняваме принципите на новия живот, на новия свят, новите програми, инсталиращи се в човечеството.

До 1995 година желанието ни се е развивало по експоненциал – и накрая се е наситило. Егпоизмът е достигнал своя максимум (max) и повече не нараства. Отсега нататък той ще става интегрален, сумарен (Σ) – и на всички нас ще ни се наложи да станем единно цели, от седем милиарда да се свием до един. Съобразно това действат нови закони.

2011-09-18_rav_lesson_congress_n7_01

Само ние, във взаимната връзка, в работата между нас, можем да проявим контурите на новото човечество и зконите на неговия живот.

През цялата история философите, политиците, социолозите, учените, психолозите са изучавали човешката природа. Самите те, притежаващи огромен егоизъм, са се изкачвали нагоре по пирамидата на социалната йерархия, където всеки човек заема своето място по въздействие на обществото.

Да допуснем, първият егоист – е главата на правителството, по-надолу – членовете на парламента и т.н. Така, че големите егоисти разбират човешката природа, те знаят как да преуспеят и как да заработят, да се добият до своето – и затова те винаги са определяли законите на егоистичното общество.

Но днес, начело на обществото трябва да бъдат хора с друг поглед върху живота, с глобален, с интегрален поглед, хора, умеещи да влияят върху гражданите, за да се обединят помежду си.

Тъй като сега, когато сме достигнали до егоистичното си напълване в интегралния свят, успехът ни зависи от степента на нашето единство. По-рано всеки е печелил за сметка на приятелите, а правителството е приемало закони, така че да не се унищожим едни с други. Но днес цялото общество, всички структури на властта, всички закони трябва да се преобразят. Гражданите трябва да се учат на правилно обединение, съответстващо на висшата програма.

Кой знае за това, освен нас? Именно ние трябва да разкрием тази връзка между нас. Кабалистите затова са ни предали всички необходими материали. И ние трябва да обясним това послание на масите. С помощта на учените, които много бързо се съгласяват с думите ни, доколкото ги виждат вече претворени в живота, ние предаваме посланието на правителствата, а също така го прокарваме и сред народа.

Така всички ще започнат да осъзнават необходимостта от обединение, което ще позволи да се спасим всички от тоталната криза, заплашваща да ни стрие като прах. С други думи, ние обясняваме на хората как да подобрим техния материален живот.

Ежедневното участие в разпространението е изискване за всеки човек от групата ни. Основен „плацдарм“ е интернет. Всеки е длъжен да влезе във връзка с отговорните за това, за да се включи в тази работа.

От 7-я урок на конгреса в Торонто, 18.09.2011

[55264]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: