Единството като метод за решаване на световната криза, ч.1

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Б. Джентелсон, проф. по дипломация, дир. на Центъра за обществена дипломация): Светът навлиза в нов световен ред. Знае ли Америка как да се подготви, в съответствие с този ред, или по-точно казано, може ли външната политика на Америка да съответства на новите сили, действащи днес?

В действителност днес правителствата се явяват само един глас от многото гласове, а в някои случаи  – най-слабата сила за привличане на масите, защото те, по правило, се явяват най-малко възвисената сила.

Реплика: Правителствата в новия интегрален свят представляват, сами по себе си, най-изостаналите форми на миналия свят, а масите са много по-чувствителни към формите на единство, което цялото човечество трябва да приеме.

Затова именно изменението на масите ще донесе на света новата форма, но организирането на правилното външно обкръжение за поправяне на масите без правителството е крайно трудно, защото в ръцете на правителството се намират средствата за масова информация(СМИ). Очевидно чрез натиск на масите върху правителството, те ще го заставят да създава условие за оформяне на правилното обкръжение, необходимо за създаване на обществото на следващото поколение.

[54306]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: