10 тенденции, променящи света

каббалист Михаэль ЛайтманМнение: (Др. Джон Галтънг (Dr. Johan Galtung), математик, социолог, основател на “Transcend”): 10 тенденции, променящи света:

– 5 глобални тенденции се разкриват в глобалното пространство между страните и регионите: упадък на САЩ, упадък на Запада, отслабване на страните и засилване на регионите, подем на неразвитите страни и развитие на Китай.

– 5 социални тенденции се разкриват в общественото пространство между групите от хора: засилване на нациите, укрепване на гражданското общество, развитие на младежката активност, нарастване ролята на жените, задълбочаване на неравенството и размирици.

Реплика: Тези и други тенденции са резултат от развитието на нашето егоистично желание, което става все по-взаимосвързано, докато не се превърне в едно цяло. Тази вътрешна връзка между нашите желания представлява глобалното, интегрално и взаимнозависимо поръчителство – съвременния свят.

Ако обединим всички тези тенденции и представим тяхната форма на взаимно отдаване, ние ще достигнем до формулата на нашето добро развитие. Иначе тези тенденции ще разкъсат човечеството на части в една нова световна война.

[50775]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed