Целият народ в семеен кръг

каббалист Михаэль ЛайтманИзраел е обхванат от вълна на социален протест, ако говорим общо, то ни е нужно единствено поръчителство, всеобщо обединение.Какво означава това?

Това означава, че цялата страна вижда как нейните представители сядат заедно на кръглата маса и създават общ форум.Трябва ни именно кръгла маса за всички, за да решаваме проблемите така, както те се решават в семейството. Намираме този, който страда най-много и започваме да му помагаме.След това преминаваме към следващия по ред, правим сметки, търсим възможности за компенсиране, да уравновесим ситуацията…

Всичко решаваме в семейния кръг, без силови стълкновения и противопоставяния. И предявяваме на правителството общите си искания под формата на условия.

Ето какво ни е нужно: неправителствен форум, в който участват наши специалисти – икономисти, социолози, адвокати и т.н. Безусловно са ни нужни експерти, запознати със законите и професионалните въпроси. Иначе ще се наложи да започнем всичко от нулата, а междувременно човечеството е преминало вече няколко хиляди години в развитието си и в обществото вече са се формирали взаимовръзки, които е невъзможно да се игнорират.

Затова с помощта на специалистите ние заедно, целият народ, проявяваме общата картина и пристъпваме към решение на проблемите. Без викове и скандали – предварително поставяйки като крайъгълен камък единството и постоянно устремявайки се към него.

От урока по Книгата “Зоар”, 12.08.2011

[51086]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed