Урокът на кризата

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Х. Джеймс, проф. по международни отношения): Кризите, особени тежките кризи, често са възможност да научим нещо. За нещастие, до сега светът не е научил почти нищо от настоящата финансова криза…

Да се учим от кризите донякъде е упражнение в анализа на това, какво се обърка. Но също е и за намиране на решения. Като цяло, се справихме много добре с първото и много зле с второто…

Не знаем как да се справим с финансовите проблеми, поставени ни от финансовата криза…

Като резултат, фискалната несигурност засяга всички големи индустриални страни и създава политическо парализиране. И докато разбираме много добре какво може да е създало финансовата криза, се оказваме безпомощни да си извадим полезни уроци от нея.

Коментар: Грешката е, че си мислят, че знаят причините за кризата. Затова решението е неправилно. Причината за кризата е, че човечеството „падна” от фрагментарна система в единна, интегрална, а неговите лидери продължават да действат по старите методи, поради инертност и липса на разбиране на новото състояние на света.

Първо, те трябва да си представят света като една затворена система, напълно взаимозависима, като едно семейство. И на тази основа трябва да започнат да разрешават всички регионални, национални и глобални проблеми. Те заедно трябва да намерят комплексни решения.

Главното нещо трябва да бъде глобално, задължително и интегрално възпитание, за да се даде знание за новия свят на всеки гражданин на планетата. За да направят това, е необходимо да се използват всички медии, включително комплексното интегрирано възпитание, като задължително всеки да получава сертификат за завършен 1-ви, 2-ри и т.н. курс.

Само като издигнем масите на нивото на знание за модерните закони, ще бъде възможно да разберем какво се случва и да прокараме някакви социални реформи.

[50068]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed