Световна акция по разпространяване на любовта!

каббалист Михаэль ЛайтманКабалистите са ни оставили точните указания какво да правим с разкриваща ни се омраза – да я разглеждаме като средство за работа и всеки път да я  поправяме. Следователно върху тази омраза трябва постоянно да строим мост между нас.

Затова в днешния свят се разкрива общата, глобална криза – глобалната липса на взаимовръзки между нас. И тя се разкрива именно за да създадем  тази връзка!

Това е толкова просто, такава ясна картина се очертава. Не виждам никакви затруднения тук. Нужно е само да се обяснява отново и отново, за да се открият очите на човека. Но това, което се случва сега пред нас, е явно разкриване на този разбит съсъд, частите на който не са способни да се свържат един с друг и затова страдат.

А ние искаме с любов да обясним на всички тези разбити частици, че няма да ни стане по-добре освен ако не залепим своя общ съсъд. Преди няколко години аз вече предупреждавах, че ни чака криза и сега тя се случи. Скоро ще разкрием все нови и нови проблеми и скоростта на кризата ще нараства.

И е необходимо да се разбере, че това е процес на разкриване на нашето разбиване,  трябва да се подсигурим с лекарство, предотвратяващо заболяването. И тогава ще приемаме всеки такъв удар с разбиране и тутакси незабавно ще го поправяме.

С това ще можем да превърнем разкриващото се  зло в добро, като го увеличим 620 пъти! Защото светлината НАРАНХАЙ е “620 пъти” по-голяма от светлината от неживото ниво – Нешама. И ако аз сега обръщам омразата в любов, то печеля 620 пъти повече светлина!

Представете си колко хубаво би било, ако сега в света се разкрие 620 пъти по-голямо и по-силно добро, отколкото разкриващата се силата на злото. Какво още не би достигнало на света – всичко би било в изобилие: източниците на енергията, добрата екология, спокойствието и хармонията.

А освен това, във вътрешната част на всичко това би ни се разкрило безсмъртието и вечността, защото на този мост между нас разкриваме връзката си с Корена и се издигаме на Неговото стъпало!

Всичките видове връзки са заключени вътре в нас, трябва да започнем да работим върху тях: върху виртуалните връзки, върху глобалните и интегралните – трябва да поправим всички тези нарушени връзки и да ги превърнем в добри.

Да се надяваме, че ще постигнем любовта в този “Ден на любовта”, който се отбелязва днес. Това е добър знак, именно днес да излизем във всички виртуални мрежи и да обясним какво е това любов. Нека това да е нашата “акция по разпространяване” на любовта. Аз се обръщам с този зов към всичките си слушатели и ученици в целия свят!

От урока по избрани откъси от Деня на Любовта “Ту Бе-Ав”, 15.08.2011

[51395]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed