Причината за агресията на бунтовниците

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: От къде получават такава голяма сила на агресия бунтовниците и мародерите в Англия и по-рано – във Франция?

Отговор: За първи път в историята младото поколение, заедно с предишните поколения, техните родители, осъзнават, че младите ще имат по-лош живот. Освен това, не е сигурно дали изобщо ще живеят и колко дълго.

Хората винаги са вярвали, че „нашите деца ще са по-добре от нас”. Точно от средата на 20-ти век следващото поколение е живяло много по-добре от предишното. Но тази тенденция достигна своя предел с завършването на растежа на егоизма и неговото затваряне в една интегрална система, на която не съответстваме. Затова, не знаем как да живеем от тук нататък.

Появи си огромно чувство на несигурност, което извиква чувства на страх и после агресия, и желанието да направим всякакви действия само за да разберем какво се случва. Решението на проблема лежи във възпитанието, тоест в обяснението на факта, че ако станем подобни на природата, ставаме всемогъщи като нея.

Подобие с природата означава да доведем нашето принудително, егоистично обединение до желано, алтруистично, взаимно свързване, докато не достигнем всемирната любов. Вътре в тази любов ще разкрием безкрайността и съвършенството, които са заложени в самата основа на природата.

[51170]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed