Пример за развитие на четирите степени в природата

Ю. Чайковски (Зигзагите на еволюцията): В стресова за организма ситуация, се включва механизъм за автоматично генетическо търсене. Генетическата система реже и съшива генните фрагменти, докато не си избере вариант, произвеждащ антитяло, способно да свърже със съответния антиген.

Този процес се осъществява за две денонощия. Създаденото по този начин антитяло, се размножава интензивно (клонира се), за борба с инфекцията, и се запаметява от организма за цял живот. Това се случва в четири (стадия) степени:

  1. Антигенът се пренася през имунната клетка.
  2. Там в другия и край, той се установява и се изнася за презентация.
  3. Създават се варианти на антитела, различаващи се едно от друго само с един или два елемента (нуклеотида). Заготовките за антителата се прилагат към разтегнатия на презентацията антиген, и тук се извършва тяхната накладка.
  4. Намерения подходящ лимфоциден вариант се клонира и се запаметява в генетичната система за цял живот от организма.

Този целеви подбор провежда самия антиген. Той сякаш отива на шивач, където по неговия размер му ушиват ново облекло, което се пуска за масово производство. Извършва се формирането на антитела, напълно противоположни на антигена.

Формирането на антитела довежда до изкуствен антиген. В този случай възниква нова генетическа информация, по рано не съществуваща в Природата.

[49682]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed