Перспективите са в зависимост от желанията!

Въпрос: Как оценявате перспективите на случващото се на борсите по света?

Отговор: Явно въпросът не е към мен, тъй като аз не съм икономист. Мога да кажа само, че светът започва да се уморява от случващото се и е лош признак това, че недобри предчувствия обземат много хора. Тенденцията на настроението върви надолу. Оптимистите намаляват, във възможностите на политиците никой вече не вярва, доверието към тях е изчерпано, няма очакване за нормализиране, има постоянни заплахи от нови банкрути.

Както пише в The Washington Post Е.Клайн, никой не знае, откъде ще дойде оздравяването на икономиката, по-сигурно е да се каже откъде оздравяването няма да дойде – нито от САЩ, нито от Европа, нито от Япония, нито от Китай – тяхната икономика е прегряла и властите мечтаят само за ”меко приземяване”, т.е. страхуват се от банкрути и народни вълнения.

Засега усещането, че сме се изтормозили от кризата е временно – природата ще ни доведе до разбиране, до подобие с нея. Ние трябва да станем едно цяло помежду си и с обкръжението. А между хората това се постига само при изпълняване на условията за взаимно поръчителство, за добра връзка и отношение към природата, както към себе си. В такъв случай светът ще достигне до хармония, равновесие и това ще се възцари между нас.

[50755]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed