Никой не ще да плаща за пазара (пазара на ЕС)

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Г. Рахман, водещ колумнист на Financial Times): Европейският съюз (ЕС), като отдели 750 мил. Евро за спасението на слабите членове от ЕС от финансовата криза, спечелиха малко време за размисъл и за обмислянето на по-нататъшните действия, напълно игнорирайки своите по-нататъшни дългосрочни перспективи.

Проблемът е в това, че по-голямата част от ЕС живее не по джоба: расте дефицитът на държавния бюджет, растат държавните дългове на повечето европейски държави. Ако правителствата на държавите от ЕС не се справят със свръх разходите, трябва да се очаква поредната дестабилизация на финансовия пазар. Но нито гражданите, нито правителствата са готови за неизбежното настъпване на ”черния ден”. Европейците нямат избор: или се отказват от разкоша, или ги очаква ръст на дълговете и колапс на банковите структури.

По -рано ЕС бяха удовлетворени от себе си, сякаш там нямаше място за война и бедност, а само стремеж към комфорт и стабилност.

Реплика: Това вече отдавна е в миналото. Изначално съществуваха разпри, защото никой не ще да плаща дълговете на другите, води се постоянна ”война на нерви”, което няма място в единния организъм, назрява напрежение, което може да предизвика открита проява на агресия (разтваряне на раната) – ще го усетим в близко бъдеще.

Съюзът на ЕС трябва да бъде доведен или до своето пълно обединение, което може да стане след дълго възпитание на населението, или сега мирно и тихо да се разотидат, докато не са избухнали кървавите размирици на трета световна война.

[50274]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed