Не виждам признаци на рецесия…

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Ангела Меркел, канцлер на Германия): Не виждам никакви признаци на възможна рецесия в Германия. Независимо от това, задача на политиците в дългосрочна перспектива трябва да стане възстановяването на доверието към финансовия пазар. Стабилността на еврото не се гарантира от политическия съюз на европейските държави.

Затова трябва да се укрепва единната европейска валута, за сметка на по-тясно икономическо сътрудничество и норми от задължителен характер. Изходът от днешната криза с помощта на евро-облигации е невъзможен. Появата на евро-облигации сега е неправилен подход.

Мнение (Барак Обама, Президент на САЩ): Не мисля че ни заплашва нова рецесия. Но се сблъскваме със заплахата, че процесът на възстановяване на икономиката не се извършва достатъчно бързо, за да решим въпроса с истинската криза по отношение на безработицата.

Реплика: Трябва да зпомним тези “мнения”, за да ги сравним в недалечно бъдеще с реалността.

В Пекин гледат по-реално на случващото се, като сравняват кризата в еврозоната с „черна смърт“:

Мнение (Peoples Daily– вестник на Китайската Комунистическа партия): „Черната смърт“ на кризата, погълнала 17 страни от еврозоната, се отрази негативно на експорта на Китай. Кризата с дълга в еврозоната продължава две години. Тази криза се разпространи из Европа като „черна смърт“ (епидемия от чума), която в края на XIV век, погълна европейските страни.

[52337]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed