Настана време!

каббалист Михаэль ЛайтманПриятели, за първи път в историята стигнахме до реализация на науката кабала, до предназначението на човека и поправянето, което трябва да измине творението! Всичко това сега е в наши ръце и сме длъжни да го направим, независимо, че може да се окаже доста трудно и даже невъзможно.

Нека все още има някакъв страх, че не сме способни на това и се чувстваме неуверено – но какво да се прави, времето настъпи! Реалността ни задължава да действаме. Пред нас се разкрва мястото на разбиване и трябва да се поправим.

И независимо, че сме свикнали, че кабала е изучаване на някакви си текстове, намерения, действия, които не носят видими резултати, а проявяващи се дълбоко вътре преживявания и усещания на човека, но едновременно с това, днес се доближихме до ситуацията, когато това започне да се въплъщава в материята. Тоест всичко, което учим и всичко, което се опитваме да реализираме в намерението, сме длъжни да го видим явно въздействащо на материята и въплъщаващо се в света, в новия баланс от сили, в процеса, през който света преминава.

Достигнахме до практическата кабала! И не е възможно да оставим мисията си и да избягаме. Ако не направим това, което ни е възложено, то и нас и останалия свят ни очакват много драматични събития.

Защото силата, която дойде, за да ни помогне да напреднем – в случай, че не се възползваме от нея правилно, ще продължи да действа. Но ако изпуснем възможността да я използваме правилно, по желания начин, то тя сама ще ни използва, независимо от нашето желание и то в много нежелана форма.

Искаме ли или не, тази сила сега се разкрива и трябва да се прояви в нас. Можем да я превърнем в анти-егоистичен екран и отразена светлина, в мярката на подобие и отдаване на Твореца – и какво по хубаво от това! А ако не го направим, то тази същата сила, която не сме превърнали в екран и намерение, в отразена светлина и отдаване, в светлина и добро – ще започне да ни действа в обратна форма.

Затова Баал а-Сулам казва, че е бил задължен да издава вестника и да започне да действа, така че всички да разберат, каква задача стои пред нас за да я изпълним.

От урока по вестник „Народ”, 16.08.2011

[51497]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed