Може би Фараонът е бил евреин?…

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Порази ме изказването Ви, че американските евреи са срещу Израел и неговото съществуване като държава. На какво се основава това ваше твърдение?

Отговор: Чисто психологически, когато човек живее в определена среда, той желае да оправдае съществуването си в нея, а ако има още една среда, значи той не е напълно предан на онази, в която съществува, и бива възприеман от средата като ”не наш”.

Това се вижда и от редакцията на ”Делото на Полард”, и от многото общуване с американските евреи, как те критикуват Израел, защото щяло да им бъде по-удобно, ако той бил по друг, повече привлекателен в очите на американците. Битуващото сред тях мнение е: ”Израел се държи неправилно!”, а да не говорим за вашата любов към Обама и за неговата поддръжка… А неговите еврейски съветници, на които им пречи самото съществуване на Израел в техните глобални планове…

И въобще съветвам ви да се обърнете към историята – как Америка се е затворила за емигриращите евреи от Европа и косвено ги изпрати в газовите камери:

”Президентът Рузвелт бил известен като президента Розенфелд, заради големия брой евреи в неговата администрация. Бернард Барух, финансист и съветник на Рузвелт, е бил известен като ”Неофициалният президент”.

Преди време имаше документален филм, телевизионна версия под името ”Президентът на евреите” и там видях огромния конфликт между Бернард Барух, Правителствения департамент и евреите в министерството на финансите и съдебните дела. Накрая правителственият департамент създаде допълнителни бюрократични препятствия, като необходимостта от доставянето на сертификат за добро поведение от немската полиция”.

Гледайте също: Американската политика за бежанците и европейското еврейство, 1933 – 1945. Ричард Байдман, Алан М. Краут, 1987 ISBN 0253304156

Стр.102 – ”Така нареченият план на Барух апелирал към създаване на сдружение за концесия на бежанците – САЩ”.

Стр.233.”Барух е възнамерявала да разсели евреите (да организира еврейско селище) на някакви си диви затънтени територии, а не в Палестина”.

[49962]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed