Какво представлява “взаимното поръчителство”

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Какво представлява “взаимното поръчителство”?

Отговор: Взаимното поръчителство е такъв вид наша взаимна връзка, когато трябва да приема всички останали хора, като членове от семейството ми.

Трудно ни е да си представим, че е възможно, но сме длъжни да достигнем такова състояние в нашето вътрешно развитие, когато всеки човек в света ще чувства целия свят, намиращ се в него.

Как чувствам семейството си? Чувствам в себе си всеки член от семейството си, те са като неразделна част от мен. Чувствам на кого и какво трябва да дам, за кой да се погрижа, кого да подкрепя. Имам възрастни родители, деца, внуци, жена, къща, разходи, дългове, някой е болен, на някой трябва да се помогне и т.н.

Съответно с това, на нашия общ семеен съвет, съобразявайки се с потребностите на всеки, ние съставяме списък на приоритетите, важността на тези потребности: какво трябва да направим първо, второ, трето и т.н.

Ако ние започнем да действаме с такова отношение към света, като към едно семейство, тогава всеки от нас ще бъде хармонична част от този свят. Към това състояние ще ни доведе природата – или чрез удари, или чрез нашето разбиране.

[51385]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed