Идва ред на банкрутите на държавите

каббалист Михаэль ЛайтманМнения (Ann Elaine Rutledge, директорът на R&R Consulting): Кризата е мошеническо поведение в нерегулируеми сектори на финансовия пазар. Днес опасност от дефолти има не за компаниите, а за държавите.

(Mikka D. Pineda, аналитик от Roubini Global Economics LLC): Текущтата криза е кризата на финансовата система на частния сектор. Следващата криза е кризата на финансовата система  на държавния сектор.

(N.Petrakov, академикът на РАН – Росийската Академия на науките), директор на Института по проблемите на пазара РАН): Сегашната криза е резултат от спекулациите на финансовите пазари. Следващата криза ще бъде кризата на държавните финанси, тъй като сега дълговете на националните корпорации се прехвърлят на раменете на държавата.

Реплика: Мненията са много, но явно се наблюдава системност на кризата: кризата на обществения модел, на световната система, изчерпаността на нейната най-обща парадигма и на икономиката, в частност. Не е нужно да се “поставят кръпки”, а да се съгласим че кардинални изменения са неизбежни.

Нека се издигнем над обичайното мислене и ще стане по-лесно да приемем мнението на кабалат – ще открием, по-добре да го направим сега, отколкото със закъснение, – че трябва да променим мисленето си, себе си и тогава, в новото мислене ще разберем, ще схванем новият раждащ се свят. Ще прозрем неизбежните фалити на държавите като необходимост те да бъдат сринати, за да се създаде нов единен свят.

[50483]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed