За безредиците е виновна “озлобената младеж”

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Бившият премиер-министър на Великобритания Тони Блеър подложи на критика заявлението на правителството, че обхваналата страната безредица през първата половина на август е предизвикана от морално разложилото се общество. Той заяви, че призивите на сегашния премиер Дейвид Камерън ‘’да се ремонтира разпадналото се общество” само ще хвърли сянка на репутацията на Великобритания.

Блеър е убеден, че подобни заявления от страната на правителството ”обезкуражават жителите на Британия”, нанасят вреда на имиджа на страната зад граница и че още по-лошото е, че ”никак не помагат за решаването на проблема. Взрива на насилие не е предизвикан от разложението на обществото, а с появата на озлобената и недоволна от властта младеж, което е характерно за много от развитите страни”.

Реплика: Пословичната гордост за страната си, която те още по навик величаят като Велико-Британия, но се пита, кой направи от новородените такава младеж, ако не правителството, кой така ги е възпитал? Човек е пълно отражение на своето обкръжение.

Ако не се грижим за това, което му въздейства, той разбира се, че по силата на своята природа избира най лошото … цялото ни бъдеще, каквото и да е то, зависи само от възпитанието на нашите деца и самите нас!

(см. статията ”Свобода на волята”).

[52185]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed