Единствената религия е разкриването на Твореца

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос от английския блог: В продължение на историята хората са извършвали страшни постъпки в името на Бог. Въпрос: те са правели това поради отсъствие на морал или затова, че са интерпретирали буквално безнравствени свети писания, даващи съответстващи указания?

Обикновено в тази връзка се споменават такива ужасни атеисти като Сталин, Пол Пот, Мао и погрешно, Хитлер. Хитлер не е обичал католицизма и затова е хвърлял свещениците и католиците в лагерите, опитвал се е да наложи свой тип християнство. Смятал е себе си за изпълнител на божията воля (съгласно „Mein Kamf” и неговите речи).

Немските войници е трябвало да полагат клетва за вярност към Бога и на видно място върху униформите им се е перчела фразата „Gott Mit Uns” (“Бог е с нас”). Затова въпросът е в това, че „фундаменталните елементи на християнството, юдейството и исляма се проявяват в такива ужасни събития”.

Отговор: Съгласно кабала единствената религия на света е разкриването на Твореца лично от всички хора по света като единствена управляваща сила. Силата можем да разкрием само по нейното проявяване в материята. Тази материя сме ние самите.

Ако се опитваме да изменим себе си от егоизъм към отдаване и любов, в нас, според закона за подобие на свойствата, се разкрива тази висша обща сила на природата, която се нарича БОРЕ, от думата БО – достигни и РЕ – открий. Всичко друго са човешки измислици и затова са толкова много и не са основани върху изследването на света/природата.

[50165]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed