Депресия в съвременния живот

каббалист Михаэль ЛайтманМнение: Съвременният човек е загрижен и потиснат повече от когато и да е било преди и ситуацията се влошава, а не става по-добра. Желанието ни да развиваме модерни технологии за благото на физическото и психическото здраве и щастие имаше непредвидени последствия.

Отгледахме егоизъм – склонност към прекалено поощряване на желанията, към тяхното бързо удовлетворяване и преживяваме устойчив процес на раздробяване на обществото. Ние разбрахме, че съвременните технологии не ще ни защитят от лошото здраве и страданията, няма да открият за света свободното прекарване на времето, няма да създадат щастие. Условия за разпространяване на депресията:

  1. Съвременните градове с пъбове, клубове, ресторанти;
  2. Интернет, който предоставя мигновен достъп както до знания, така и до удовлетворяване на потребността от социално общуване.

Реплика: Погрешно е схващането ни, че Интернет може да замени общуването. Именно той е средството, което ни впримчва в самотата и незабележимо изолира всеки от нас от другите дотолкова, че вече не сме способни на непосредствено общуване.

Такова състояние ще се задълбочава чак до пълното му осъзнаване като зло и тогава обществото ще разбере необходимостта от добро, открито и пряко общуване. Само то е способно да изкорени депресията!

[50083]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed