Двойното дъно на “фестивала”

Мнение на читател: Статията “Израелското лято – реална заплаха” се оказа пророческа. Подтвърждение на това е днешното съобщение за това, как едва ли не спонтанно е възникнала група от 60 (!) професора, които незабавно са се разделили на комисии и подкомисии, група, която журналистите (абсолютно случайно!) нарекли „правителство“ и която ще консултира демонстрантите. Не по-малко „спонтанно“ тази група устрои комюнике с журналистите.

Съвсем очевидно е, че работата на тази група е добре платена, че някой е вложил колосални организационни усилия, за да я сформира. Ясно е че някой управлява протеста, влага огромна сума пари за плащане на автобусите от и до другите градове, за концерти на известни и изключително скъпо струващи певци, в доставянето на храна за демонстрантите, химически тоалетни, плакати и т.н.

Освен това лидерите на демонстрантите говорят за планове след един – два месеца. Например преди няколко дни в едно от интервютата беше казано, че вече е планирано извозване на хората на демонстрации, че през това време специални групи ще развличат децата, за да могат родителите да излязат на демонстрация и т.н.

На въпроса, кой плаща за подобни демонстрации, беше отговорено, че да кажем, всичко се прави на доброволни начала. Автобусните компании се съгласили безплатно да отведат децата… Казват, че това е техния вклад в социалната справедливост. Колко струва поръчката на 50 местен автобус за цял ден – не трябва никому нищо да се обяснява.

Преди няколко дни ми изпратиха видеоклип за Джордж Сорос и финансираните групи по експорт на революции. Там ясно бяха обозначени 5 етапа на революция. Сред които създаването на атмосфера на протест, на формиране на кабинет в сянка, вземане на контрол над съществуващите СМИ или създаване на собствени и в заключение – завземане на властта.

Аз не храня особени илюзии за днешните депутати и министри. Нищо радостно от тях не очаквам. Но проблемът е в това, че целта на революциите на Сорос са вкарване на страните в хаос, както вече беше направено с Югославия (която се развиваше, а сега нейните отломки се борят за съществуване), с Украйна (където бившите лидери са дадени на съд, а в страната цари анархия), арабските страни (в Египет продължават протестите, в Сирия се правят отчаяни опити на Асад да удържи властта и т.н.).

Не трябва да се обяснява какво го чака Израел сред кръг от врагове, ако тук настипи безвластие. Да оставим бюджета на вятъра и да насочим страната към банкрут, прикривайки се зад „Социална справедливост“ можем да постигнем само за няколко месеца. А след това ще настане „поиграхме си и ще играем“.

За съжаление, тези които поръчват музиката притежават колосални средства, опит и план за действие. А населението на Израел изглежда още не осъзнава опасността. Днешният политически истаблишмант изглежда изпусна момента и няма да му е леко… Спасението на давещите се е винаги в ръцете на самите давещи си. Всичко зависи от това, доколко самите ние ще успеем да се самоорганизираме и да издърпаме народа от този опияняващ се фестивал, до осъзнаване на собствените си сили и жаждата да получи макар и късче безплатно.

[51512]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed