В Норвегия прекратиха продажбата на ”жестоки“ видео игри

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Една от най-големите верига магазини в Норвегия Coop Norway Retail премахна от щандовете всички видео игри, които съдържат елементи на насилие. Ръководството на компанията мотивирало действия си с това, че терористът Андерс Брейвик, който уби повече от 80 човека, до извършването на престъплението дълго време е играл на ”стрелби”.

Освен това, директорът на компанията Грей Инге Стокке е заявил, че подобен жест изпълнява функцията на солидарност към роднините на загиналите от ръката на терориста. Съобщава се за иззетите 51 игри. В това число са попаднали Modern Warfare и World of Warcraft, тези за които Брейвик споменава в интернет – дневника си.

Реплика: Виждаме, че страданията поправят! А нима не може без тях! А колко конкретно трябва да се усети насилието, за да се осъзнае необходимостта от промяна на обкръжаващата среда около нас, децата и възрастните? А и то е само ”срещу насилието”, а не за сближаване. Сближаване се постига само чрез задължително възпитание на цялото население – да се доведат всичките граждани до обединение над всичките различия между тях. Иначе причината за насилието – разликата между хората и тяхната взаимна ненавист, все едно си остава.

[50320]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed