Буря в мрежата

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Революциите се извършват в социалните мрежи и микро-блоговете. Последните събития в Англия само потвърждават това. Жителите на Тоттенхам се събират във Facebook и се разбират за съботната атака в града. Ако на страницата е нямало призиви към действие, едва ли би могъл да бъде проявен революционният феномен на социалните медии.

Обаче най-голямата опасност не е в откритите социални мрежи – опасните и активните преговори са водени от участниците чрез месанджера BlackBerry (BBM).

Днес хакерите обещаха да атакуват най-масовата социална мрежа, защото Facebook продава информация на правителствените структури и предоставя лични данни на службите за безопасност, които шпионират хората от целия свят. Хакерите призовават да се обединят всички съчувстващи и да се приготвят за исторически преврат, който, по тяхното мнение, ще се случи на 5 ноември.

Реплика: Всечки преврати, сега и през миналите векове, ще останат в историята. И всички те са се състояли под натиска на жестоката принуждаваща сила. Но в последно време ние попаднахме под въздействието на нова сила – интегралната сила на природата, тласкаща ни към обединение – или чрез страдания, или чрез осъзнаването на необходимостта – и в това е нашия избор.

Така че никакви революции няма да донесат положителен резултат. Миналият премиер министър на Англия Гордън Браун писа, че всичко, което се случва – се случва само за да ни принуди да се обединим, да се изравним с глобалния свят на природата. Но и той не можа нищо да предприеме, защото обединение може да се постигне, само привличайки тази сила върху себе си. А кабала – науката за поправянето на нашия егоизъм и обединениението над него, описва как да стане това.

[50997]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed