Бум на самоубийствата в Япония

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Тройно бедствие в мащаб, за който света никога не е предполагал, причини вреди, разрушение и несигурност, принуждавайки десетки хиляди японски бежанци да напуснат своя предишен живот и да търсят подслон на други места.

„Някой се евакуираха” каза Комае Хосокава, ядрен социолог. „Но проблемът е, че те са малцинството, което е обвинено от съседи, съученици и, разбира се, служебни лица в причиняване на неоснователен страх сред хората.”

„Въпреки че е насочена към самосъхранение, тази идея за напускане на домовете се определя от много като не-Японска и е спечелила позорното название „предатели” на евакуиралите се.”

„Чуваме, че някои земеделци са извършили самоубийства, защото за тях земята е всичко” каза Комае Хосокава. „Те се грижат за своята земя от много години, след много усилия, а в рамките само на една нощ тя е замърсена. В следствие, няколко земеделци се самоубиха, което много ме обезпокои. А много други са депресирани.”

„Броят нараства не в самия епицентър на бедствията, а в покрайнините” каза др. Хирохито Хиросе, психолог. „Защото оцелелите, които са преустроили своя живот, нямат време да се самоубият.”

Реплика: Може би е геройство, но не е ли изход от настоящия проблем, който те нямат сили да решат? Човекът е много уязвим, той е малко желание за самосъхранение, напълване.

Затова липсата на напълване, чувството на празнота се усеща като страдание, от което човек иска да се избави, може би като бягство от самото съществуване.

[50461]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed