Търсим ново послание или нов Месия?

каббалист Михаэль ЛайтманМнение: (Джон Личфилд (John Lichfield) резюме върху книгата на Стефан Хесел (Stéphane Hessel) „Възмущение” („Indignez-vous!“)): Тънката книжка „Възмущение” на Стефан Хесел е публично и социално явление на Ламанша. Повече от 600 000 копия бяха продадени през месец Октомври. Книгата, която побира едва 19 страници, бе избрана за любимо четиво сред читателите на Le Monde през 2010 година.

Възмущение” приканва младите ревностно да подържат военния дух на съпротива срещи Нацизма, отхвърляйки „безочливата, себелюбива” сила на парите и пазарите и защитавайки социалните „ценности на модерната демокрация”.

Ние знаем, че воденият модел за икономически и политически просперитет застрашава от разрушение планетата. В същото време не можем да си представим някакъв друг модел.

Успехът на книгата предполага, че има голям потенциален кръг от последователи (не само във Франция) на новия политически Месия на централно-левите: някой, който може да съедини гнева и разочарованието на средната класа (новите „маси”), предлагайки убедителен, демократичен път през зловещата бъркотия в началото на 21 век.

Коментар: За съжаление, никой не казва (не разбира), че „опората, която движи Земята” лежи в самия човек, в неговата промяна. Променяйки се, човек ще промени света около себе си. Както в течение на цялата история човекът се е променял, опознавал е законите на природата, променял е света, така и сега той трябва първо да измени себе си, по-дълбоко да разбере природата и едва след това да промени света около себе си.

[50489]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: