С какво се измерват добрите постъпки?

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос от английския блог: Като студент, изучаващ биотехнологии и имащ определени познания по химия на мозъка и системата на невро трансмитерите, никак не се учудвам на публикуваните резултати.

Интересно, дали може да се измери духовния прогрес по биохимичните показатели на физическите тела? Вие казвате, че изработването на допамин е химическа проява на егоистичната ни природа. Доколкото сме длъжни да преобразуваме егоизма в алтруизъм, бих искала да получа конкретен отговор, може ли да се измери променената природа на човека на нашо физическо (илюзорно) ниво чрез биохимичните методи?

Отговор: Несъмнено, могат да се измерят биохимичните следствия от нашите действия, както егоистичните, така и алтруистичните – тъй като цялата природа е една и двата свята, висшият и нисшият са паралелни и равни във всички детайли. Но се отнасям скептически към научно потвърдената желателност за добри постъпки на човека. Това няма да убеди никой в тяхното предпочитане. Във всеки случай, ще се радвам да чуя за такива резултати. Късмет!

[53103]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: