Скачай и не гледай назад

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: В своето време Баал а-Сулам, като пред „закрити врати”, се е опитвал да предупреди народа за опасност. И той е разбирал какво се е случвало. Как не се е отказал в лицето на тази задънена улица?

Отговор: Това не е задънена улица. Успехът не е в нашите ръце и за нас няма друг изход – трябва да действаме, особено днес, когато целият свят е в криза. Днес вече не говорим за оцеляването на взетия отделно народ на Израел, защото крахът приближава навсякъде.

Създава се особена ситуация, където всеки разбира, че нещата са зле, но никой няма решение. Това вече не са конфликти между слаби и силни, богати и бедни, а напротив, трябва да се борим с един глобален проблем, който до няколко месеца ще се изрази в много радикална форма.

При тези условия, трябва да се обединяваме все по-силно и по-силно. Разбира се, че ще бъде трудно. Това е като да преминем Червено море: няма да стигнеш до никъде, докато не скочиш във водата. Но имаш всички условия, за да скочиш.

Преминаването на Махсом е проблематично – то изисква от теб да скочиш без да гледаш назад, и ти стигаш до състояние, където си способен да направиш това.

От урок по вестника „Народ”, 14.08.2011

[51245]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed