Развитие на глобалната криза

каббалист Михаэль ЛайтманДоклад на ИГСО (Институт по Глобализация и Социално Движение): В най-голяма степен от кризата пострада стопанството на САЩ, където се подготвя търговска криза и спад на промишленото производство. От спад в търсенето на американския пазар кризата ще се прехвърли върху страните производителки, където ще започне спиране на производството.

Съкращаването на продажбата и производството ще доведе до провал на фондовите пазари и преминаване на инфлацията в стагфлация, към падане на цените на нефта, ръста на безработните, всеобщ спад на потреблението. Кризата ще обхване всички страни и ще предизвика обща стопанска дестабилизация.

Срок за развитие на кризата: 2011-2013 година – депресия, преустройство на световната икономика за ново развитие. Правителствата на страните по света не разполагат със стратегия за преодоляване на кризата. Няма основания да се очаква бързо отминаване на кризата.

Световната икономическа криза е обусловена от неспособността на световното стопанство да се развива по старому, изчерпани са възможностите за снижаване на заплатите със стимулиране на потреблението. Кризата довежда до образуване на единен световен пазар на работната ръка, окрупняване на монополите, унищожаване на средния и малкия бизнес, засилване на протекционизма и като следствие – нарастване на броя на конфликтите в света, нарастване на общественото неравенство, нарастване на нестабилността в междуправителствените отношения и вътре в отделните държави.

Реплика: Всичко лошо е предсказано, но изход не се вижда. Колкото по-близо е сривът, толкова по-очевидна е липсата на тактика и стратегия за борба с надигащите се удари. Интересно как идеята за поправяне на човека, вместо външно икономическо поправяне ще се осъзнае като единствено ефективна. Тъй като все повече хора са съгласни с това, че кризата поражда ново общество и икономика.

[50198]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: