Промени към по-добро няма да има

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (М. Хазин, икономист): Никакви промени към по-добро в света не могат да се случат, докато управлява сегашния политически елит. Западните бизнес- групи вече го разбраха. Да се смени досегашния политически елит е възможно, а кой да заеме неговото място?

Именно това е основния проблем на повечето държави в света. И да се разреши преди кризата да се е проявила напълно – няма да се получи. Впрочем, както показват последните данни на американската статистика – не е останало много време за чакане!

Реплика: Михаил Хазин е мой отдавнашен личен познат, известен предсказател на световното икономическо развитие. С него сме на едно мнение за развитието на света за последните 5 години.

Необходимо е да се създаде в управляващия елит ново, интегрално мислене, защото случайните специалисти  ”на отминалия свят” са със стар, индивидуален, егоистичен подход. Те не само няма да решат нито един проблем, а ще въвлекат икономиките на своите държави и целия свят в още по – голяма депресия.

Затова трябва да се обучават икономистите на интегрално мислене – основно, да се възпитават в осъзнаване на взаимното поръчителство, за да могат да променят икономиката на стария свят в икономиката на новия свят – в икономика на взаимно поръчителство.

[51157]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: