Прозорецът на възможностите

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: В светлината на протестната вълна в Израел, какво препоръчва движението ”Взаимно поръчителство” на правителството като първа крачка към вярното направление?

Отговор: Още преди да анализираме ситуацията, да направим изводи и да приемем някакви решения, трябва да се погрижим хората да осъзнаят фактите: живеем в глобален свят в условието на интегрална взаимовръзка и за да се постигне справедливо разпределение трябва да издигнем над себе си чадъра на взаимното поръчителство, да станем като едно семейство, седящо на кръглата маса.

Ако в началото посредством СМИ и другите канали не бъде заложена тази основа, очаква ни съкрушителен провал. Ще претърпим фиаско като народ, като държава, като общество. Ако правителството не го разбере, ако не иска да чуе за такива очевидни неща, това свидетелства за неговото късогледство.

Днес се появи възможност да се издигне съзнанието на народа, без да се нарушава връзката му с властта. Всяка власт е заинтересована от това. Защото народните представители от управляващите партии желаят да бъдат преизбрани на следващите избори, получавайки поддръжката на народа, който ще се сплоти около тях в общо социално съгласие.

Това е особено важно в страна като Израел, която постоянно се намира под натиск и не може да си позволи разединение.

От беседата за поръчителство и социална справедливост, 24.08.2011

[52447]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: