Няма изход от тази задънена улица

Мнение: (Михаил Леонтиев, аналитик, есеист, носител на наградата „Златното перо на Русия“, ruskline.ru): “Алгоритъмът на бъдещия финансов колапс е очевиден. Европа ще потъне първа, тъй като не е подготвена да се справи с такива предизвикателства, въпреки че Европейската финансова политика е по-отговорна от Американската. И въпреки това Европейският модел не е създаден да реши кризата. Той съществува, за да прави хората щастливи…

“Невъзможно е ефективно да се синхронизира поведението на толкова различни икономики, консолидирани в една система. Те могат да бъдат синхронизирани само чрез капиталова мобилност и каквото виждаме днес е резултат от това… Можем да докараме Гърция до банкрут и да открием, че Франция и Германия са се сринали, защото са финансирали Гърция. Това еднакво засяга Италия, Испания, Португалия, Ирландия, Исландия, Белгия и другите. И след това неизбежно ще се стигне до колапс на САЩ. Във всеки случай е ясно, че процесът няма да спре в Европа. Не е тайна, че американците просто печатат пари днес. Така те превръщат световните пари в нищо, всички световни пари са всъщност американски. Няма други пари в света…

“Затова, няма изход от тази задънена улица. Единственият въпрос е кой ще е първи и кой втори. Въпреки че това не променя нищо. За да се излезе от кризата, разходите на най-големите световни финансови субекти трябва да се балансират с техните приходи. Макроикономическото равновесие ще бъде възстановено на всяка цена… и на точно това ще станем свидетели скоро.”

Коментар: Но аналитикът не отива по-далеч в причината и целта на икономическата криза. Икономиката е проекция на нашата природа и егоистични връзки. Ако не ги променим, няма да можем да създадем глобална, интегрална финансова връзка и да синхронизираме икономиките на всички страни по света. За това ние първо трябва да синхронизираме себе си, т.е. да достигнем до общо разбиране на нашата обща цел.

С други думи, само чрез обединение с Твореца ще разберем как да създадем интегрална икономика. Дотогава, нашият ум и качества няма да ни позволят да създадем такава система.

[47271]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed