Лондон навсякъде ли е? Не, това е Вавилон!

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Хамбург, Германия. Тази неделя полицията използва водни струи, за да разпръсне млади демонстранти, които запалиха кошове за боклук и се опитаха да разбият банка след годишния уличен парад.

Говорител на местните органи на властта съобщи, че между съботното навечерие и ранната неделна сутрин властите на реда са използвали водни струи срещи вандалите, които, от своя страна, са ги атакували с бутилки, камъни и факли.

Сблъсъкът се е случил на улица Шанзенфест, в един от най-проспериращите немски градове, по време на шествието, в което участваха левите активисти и 2 100 офицери.

Демонстрантите оставиха надписи по стените на сградите, напомнящи за неотдавнашните сблъсъци във Великобритания, и пееха „Лондон е навсякъде”.

Реплика: Светът стана глобален, а интегралната връзка, която съществува между нас, се проявява чрез нашия егоизъм под формата на насилия и безпорядък.

Тази тенденция ще се увеличи, защото светът с всеки изминал ден става все по-взаимосвързан. Връщаме се обратно във „Вавилон”, когато сме били едно неголямо човечество, обитаващо една територия, и днес под влияние на висшата сила на природата, Твореца, ние инстинктивно желаем да се съединим по света чрез всички възможни средства.

Ако не поправим своята природата, то ще взривим Земята. Нямаме друг избор освен да следваме казаното от Авраам пред Вавилонците – да се издигнат над проявяващия се в тях егоизъм към взаимно поръчителство, към любов към другите както към себе си.
[52027]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed