Изискваме своето поправяне!

каббалист Михаэль ЛайтманХората излизат на демоснстрации, защото нямат нищо. Но цялото поправяне може да дойде само от светлината. Днес вече се намираме в глобалния световен процес и е невъзможно да го поправим с помощта на което и да е правителство. Нито едно от тях не притежава нужните за това инструменти.

Инстртументите на новия глобален свят могат да дойдат само от светлината, възвръщаща към източника. Трябва да реализираме всички изменения в нашия свят, за които говори кабала, и тогава светът на практика ще почувства и разбере как висшата светлина му въздейства чрез нас.

А без тази светлина няма да намерим решение на нито един от проблемите. Само ще се въвлечем във война, така че накрая чрез нея ще разкрием необходимостта от светлината. Протестиращите на улицата хора трябва преди всичко да закрещят: “Искаме сили за поправяне!“, защото само при съединението помежду ни всички ще получим всичко онова, което желаем: и майките с малките деца, и пенсионерите, и лекарите.

Тъй като светът навлезе в такава криза, че той просто няма какво да ти даде! Например, в Гърция демонстрантите започнаха със заплахи, но правителството няма какво да им даде, то нищо не крие. Работата е в това, че процесът на развитие протича така, че да убеди хората в необходимостта да започнат да се поправят и затова той ни разкрива злото на нашето съществуване в този свят. Това е смисълът на онова, което се случва днес.

Целият свят сега трябва да разбере няколко нови принципа. На първо място – всички сме свързани и кризата, която усещаме днес, е глобална. Самият свят стана глобален и само за сметка на съединението може да се излезе от кризата.

Няма какво да изискваме от правителствата. Ще получим всичко само при условие, че се съединим един с друг. Подобно на това, как в групата аз мога да получа сили само ако я приведа към съединение.

В кризата има висша причина – светлината ни въздейства и ни разкрива разбиването, което е помежду ни. Затова нито един човек в нашия свят няма решение за тази криза.

Тъй като всички минали кризи решавахме като намирахме начин още повече да облажим растящото си егоистично желаие. Но днес настана съвсем друга епоха. Днес светлината ни разкрива недостигът на връзка помежду ни. И само правейки някакви стъпки към установяването на такива връзки, ще успеем да подобрим своето състояние. Тогава всеки ще получи това, което е желал, но само чрез достигане на връзка, съединение, интеграция, взаимност.

Затова всички сили, които се стремят към протекционизъм, разделение, изолация, са насочени срещу поправянето, по-лошо от което няма, защото с това те тласкат човечеството към война.

Единственото, което ни е нужно, е светлинатa, възвръщаща към източника. Човек, изучаващ кабала, притегля светлината със своето учене и работа в група. А този, който не се занимава, трябва да достигне някакво разбиране и осъзнаване на ситуацията, необхоодимостта от единение, поръчителство, братство. Така ще достигнем до доброто.

Всички трябва да достигнат поне някакво малко разбиране. Но основната работа е за тези, които активно притеглят светлината, чрез които целият свят я получава. И затова всички наши ученици трябва още по-силно да се укрепяват и поправят себе си, за да повлияе притеглената от нас светлина на всички.

В това се заключава предназначението на човека на Израел и на тези, които живеят в страната Израел, и на всички наши ученици по целия свят. Всеки, в когото се е пробудила точката в сърцето, и той се е присъединил към нашата група, е длъжен да мисли за това.

От урока по статията на Рабаш, 09.08.2011

[50848]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: