Да се борим не със следствието, а с причината

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Д.Корчински, обществ. деятел): Действията на норвежкия убиец Брейвик потресоха Европа, а социал-демократичната власт, като всяка държава, реагира еднакво на терористичните актове – усилва репресиите, следенето. Но това е борба с последствията. Причината – дълбоката криза на европейската идентичност и култура – не може да се пребори по този начин.

Реплика: Никой в света не възприема правилната си идентичност, защото всички са егоисти и всеки възприема само своята страна и своя народ. А днес в света идентичността е една за всички – защото всички са съединени глобално и интегрално, всички ние по неволя сме членове на едно семейство.

В Норвегия ярко показателно се прояви национализма и шовинизма на голяма група хора, от една страна и на различен вид националист от друга. Тези тенденции могат да бъдат изкоренени само чрез общо равно интегрално възпитание на всички части на обществото, включвайки мигрантите, против всяка ненавист, само в подбуждане към съвместен живот.

[50318]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: