Безредици в Китай

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: В една от най-бедните провинции на Китай – Гуйчжоу, са станали масови безредици с участието на няколко стотин човека. Жителите на Цянси са разбили десет служебни машини и са подпалили още пет. Няколко човека в униформи са получили наранявания, повече от десетина погромаджии са били арестувани.

Инцидентът е получил широко обсъждане в социалната мрежа Weibo – популярен сайт на микроблоговете в Китай. Но към сутринта властите са успели напълно да блокират записите, посветени на безредиците.

В последно време в различни региони на Китай избухват конфликти между гражданите и представителите на властите. Сред причините за това са неплодородие, земеделски диспути, сблъсъци на етническа почва. Това се явява най-острият проблем за управляващата в страната Комунистическа партия.

Реплика: Страшно е да се помисли за тези безредици, които постепенно назряват в Китай. Надявам се, че дотогава човечеството ще разбере, че единственият възможен път за развитие е пътят на постепенно обединяване, на взаимно поръчителство („Арвут Ададит”). Така светът може да се избави от многото страдания в преходния период от егоистичния към алтруистичния строй.

[51266]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: