125-те стъпки към разкриването на висшия свят

Световен конгрес „UNIDOS”, Мадрид, урок №2

Как трябва да работим в група, за да постигнем обединението между нас? Кабалистите казват, че всеки, който иска да се обедини с другарите, трябва да анулира себе си пред тях.

Ако човек анулира себе си пред другите, получава от тях усещане за важността на целта и със силата, получена от тях, се устремява напред – това означава, че напредва със своите сили, защото ги е получил, благодарение на това, че е анулирал себе си пред групата!

Затова, именно с тази сила, с въодушевлението, с разпалеността и топлотата, получени от групата, той иска да напредне и прави стъпка напред. Излиза, че нашата работа се осъществява в две плоскости: ние се анулираме пред групата, получаваме от обкръжението величието на целта и с тази сила се движим напред.

А каква е нашата цел? Нашата цел е да постигнем единството, да се съединим помежду си по такъв начин, че да станем единна маса, едно цяло.

Аз трябва да напредвам, като през цялото време се анулирам пред групата. Но знаем, че от една страна има 125 порции постоянно растящ егоизъм. Когато получа поредната порция егоизъм, трябва да анулирам себе си и тогава, от другата страна ще получа порция светлина – положителната сила, силата на отдаването. При правилно съединяване между тези две сили, напредвам с една стъпка.

Трябва да направя 125 стъпки от пълното откъсване от другите до сто процентовото съединяване с тях, което се нарича край на поправянето.

Според степента на моето придвижване по 125-те стъпала и сближаването с другите, от една страна усещам по-голямо желание, а от друга – по-силна светлина. Когато светлината се разпространява в моето желание, започвам да усещам реалността, намираща се по-високо от този свят, извън моя егоизъм – тоест в тези 125 стъпала разкривам висшия свят.

От 2-рия урок на конгреса „UNIDOS”, Мадрид, 04.06.2011

[45120]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed