Острият нож на лечителя

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Когато при мен идват големи проблеми и тежки състояния, и за тях ли трябва да бъда благодарен?

Отговор: Ако желаеш да бъдеш над напълването, с екран и отразена светлина, теб не те е грижа за настоящото усещане в твоето желание, независимо дали то е добро или лошо. Ти осъзнаваш, че всички състояния, през които преминаваш, каквито и да са те, без значение колко са лоши, са необходими, за да развият твоето желание.

Това може да бъде трудно за постигане, ако ти се случи някаква беда или сериозна болест. Но ако постигнеш правилното поправяне, ти никога няма да чувстваш нито едно състояние като лошо или вредно, при условие, че в това състояние ти се сливаш с Твореца.

В своето усещане може да се чувстваш ужасно, но вместо да се идентифицираш с усещането, ти ще се идентифицираш с целта. С други думи, ти ще разбереш защо Творецът, който до сега ти е давал добри усещания и дори повече (пет долара, вместо обичайния един!), изведнъж ти дава нула или дори по-малко от нула…

Очевидно, това е направено, за да може, въпреки всичко, ти да постигнеш поправяне в тези желания, което е усещането за благодарност. Това не е просто, но така работи то. Така се разкриват желанията.

За нас е трудно да разберем и да оправдаем това, тъй като ние зависим от нашето егоистично, материално усещане, но това е така. Написано е: „Дори с остър нож, опрян в гърлото ти, не губи надежда в Неговата милост”.

От урок по статия на Рабаш, 15.07.2011

[48248]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed