Нашият свят е… Титаник

каббалист Михаэль ЛайтманМнение: (Джулио Тремонти, министър на финансите на Италия): Без структурни реформи Италия ще заприлича на “Титаник”. Без балансиране на бюджета чудовищният дълг, който наследихме от предишното правителство, ще погълне не само бъдещето ни, но и бъдещето на децата ни. Днес Европа има среща със съдбата.

Реплика: Тъжна среща, ако погледнем на световното състояние с обичайния поглед и обратното – ако разбираме, че задачката, дадена ни от природата при развитието на човечеството в интегрално съобщество, трябва да решим сега, без мързел, без отлагане – то срещата хич няма да е тъжна. Но не го ли разберем, ще получим още по-трудна “поправителна работа”.

Проблемът на новото отношение към света е, че трябва да се научим да го смятаме за единен, затворен, взаимозависим. Да осъзнаем, че тези връзки са се пръкнали от недрата на човешкото съобщество, което е достигнало това ниво на развитие. И няма път назад.

Изходът е един: да се научим да живеем в нова система, спрямо която човекът трябва да се пренастрои. Т.е. имаме нужда от всеобщо възпитание и образование: да изучим новата природа на света.

Светът е станал интегрален, единен, което означава, че всички сме напълно зависими един от друг. Успеем ли да действаме съобразно това – ще спечелим, в противен случай – ще загубим…

[48857]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed