Кризата не е лекарство, а стимул за поправяне

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Л. Ивашов, генерал-полковник, Президент на Академията по геополитическите проблеми): Ако доларът рухне, САЩ ще бъдат принудени да се простят с мечтата за световно господство. А без тази мечта Америка едва ли ще оцелее като единна държава, защото у американците няма друг мироглед.

От падането на САЩ и доларът ще пострадат икономиките на всички държави. Но може би не си струва да се съжалява за кризата на световната икономика?

Днес не философите и поетите дават жизнен тонус, а финансистите. Съвременният модел на битието трябва да бъде променено в духовно-съзнателно битие. Да се направи това е възможно чрез криза на световната финансово-икономическа система, където тя е начин да се лиши властта от глобален олигарх.

До какви последствия ще доведе катастрофата на долара? – Ще извадят от оборота наличните долари, за да ударят по световната икономика, ще опростят дълга на американците в размер на 27 трилиона долара, съхраняващите се валути ще бъдат деформирани, а в световното стопанство ще възникне хаос.

Но ще се повиши ролята на държавата в икономиката, ще се сформират правителства на националното възраждане, сред не западните цивилизации ще се активизират процеси на консолидация; ще се повиши ролята на ООН; евро-американската цивилизация ще се придвижи към упадък; на основата на Шанхайската организация за сътрудничество ще възникне нов полюс на света; народите ще се обърнат към Бога, развитие ще получат културата, науката, образованието, здравеопазването, ще се възродят нравствените ценности и националните традиции; човек ще се върне към хармония със Земята и космоса.

Така че – да живее глобалната, безпощадна, очистваща финансово-икономическа криза!

Реплика: Това, което е било, не ще се върне, очакваното – не ще се сбъдне! Самата криза не пречиства, тя ни е дадена, за да осъзнаем причината и – това е егоистичната ни природа и изменяйки себе си, ние се издигаме над нея и над всичко, което сме направили в миналото.

[46622]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed