Колапсът на глобализацията

каббалист Михаэль ЛайтманОт книгата на Крис Хеджис The Collapse of Globalization“:Кризата предвещава краха на  глобализацията. Трябва да изберем простотата, да защитим екосистемата, да възстановим социалистическите движения, да гарантираме равенството и да ограничим властта на корпоративния елит.

Капиталистическите корпорации не трябва да определят нашия обществен и политически живот. Целта на корпоративната държава се състои в това, да прехвърлим властта и богатството в ръцете на единици, отстранявайки постепенно правителствените учреждения.”

Хеджис обвинява СМИ и знаменитостите, за рекламирането на егоцентричния начин на живот. Той нарича това „култ към себе си” („cult of the self”). Научени сме да се възхищаваме на празното съществуване. Докато не тръгнем против корпоративната държава, светът ще се движи към глобална катастрофа.

Реплика: Авторът призовава към движение назад, защото не вижда, че в природата съществуват нейни, собствени закони и няма движение назад. Назад – означава смърт, а трябва да се разберат принципите на нашето развитие и да се изясни какво можем да променим в това движение и да насочим силите си натам.

[47132]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed