Има работа за всички и за всеки!

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Международната организация по труда (МОТ) е обезпокоена от това, че независимо от изхода от икономическата криза и подобряване на ситуацията на световния финансов пазар, ръста на безработицата продължава.

Особено нарасна безработицата сред младежта, специалисти в разцвета на силите си пълни с инициативи и желание за работа. Безработицата сред младите влече след себе си негативни последствия – проблеми в създаване на семейство, разводи, социална неувереност, недоверие към политиката.

Реплика: Невъзможно е всички в света да са заети с работа. Новите технологии променят характера на работа, изчезват много специалности, във века на информацията няма нужда от работници и служещи. По леко и по евтино е да поддържаш безработен, отколкото да му осигуряваш работа. Но възниква проблем със заетостта, свободното време води до деградация, опустошеност, напрежение в обществото.

Кабала обяснява, че нашето развитие се осъществява по общ вътрешен план на Природата, че сме достигнали вече до прага на ново технологическо развитие. Затова кабала предлага на всички ни да се учим да живеем в новия интегрален свят, който е задължен да разкрие ново стъпало в съществуването – духовното. До такова състояние може да се достигне само чрез масово възпитание, обучавайки се на новите закони на обкръжаващата ни природа, общественото и лично поведение. Само така се издигаме на онова стъпало, от което започваме да се управляваме от природата, и усещането за кризата ще се промени с усещане за комфорт.

В наше време е възможна заетост за всеки само в духовната работа, в обучение за нея и нейното реализиране в себе си и с околните. С това ние изграждаме новото общество и за всеки в него има работа!

[47483]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed