Изходът е в обединението

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Д. Матанович, съветник на вице-премиера и министър на външните работи на Сърбия, представител на Социалистическата партия): Три кризи на цивилизацията: край на нефта, на евтиното продоволствие, повишаване на температурата на Земята. Нефтът е ресурс, който не се възобновява, 90% от цялото производство на земята използва нефт, няма никаква друга алтернатива. Краят на нефта ще доведе до конфликти и войни.

Крах на идеите на европейското единство. Като следствие, в Европа на власт идват националистическите партии. Политиката на ЕО по отношение към другите страни се състои в това, да унищожи тяхната промишленост и селско стопанство, защото производствената мощност на Запад е огромна и на тях им е нужен само пазар.

Както е казал Ротшилд: „Който контролира финансите на една страна, той контролира нейното правителство. Който контролира енергетиката, той контролира цялата страна. Който контролира продоволствието, контролира народа“.

Реплика: Всички признаци показват загниващия капитализъм, по-точно на световния всеобщ егоизъм, във всички страни и всички строеве. Сега работата е само в осъзнаването на всеобщия крах и изхода от него – във всеобщо обединение. Няма друг изход, защото такова е условието на природата. А как да постигнем това – трябва да търсим всички заедно.

И тогава изведнъж ще се отворят очите – и ще открием готова методика за поправяне на природата на човека, изменяща го точно към правилно обединение. А наградата, освен достигане на съвършенство на живота в този свят на планетата, е разкриването на ново ниво на съществуване – вечно, съвършено.

[49356]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed